HTML

Catapult

Internetről, technikáról, játékről, fejlesztésről, webdesignról és csak úgy mindenről. Ha van egy érdekes témád dobj meg minket a catapult@fusionlabs.eu címen! Követhetsz twitteren is: http://twitter.com/catapultmag

Friss topikok

Catapult

Most tartották a PDC nevű konferenciát ahol a Microsoft először beszélt az Internet Explorer 9-ről és tekintve, hogy milyen károkat okozott az előző 3 verziója az internetnek, érdeklődéssel figyeltem mit terveznek.

Egyrészt a fejlesztők szerint nem több mint 3 hete dolgoznak rajta (első rossz jel, miért nem kezdték az IE8 kiadása után azonnal?), tehát még korai messzemenő következtetéseket levonni, de azért én károgok.

Tervezik, hogy tud majd HTML5-öt, CSS3-at, gyorsul a Javascript motorja és DirectX-et gyúrnak bele, hogy a renderelést gyorsítsák. FYI nem az tart sokáig egy oldal megjelenítésénél, hanem a fájlok betöltése és a kirajzolandó dolgok kiszámítgatása, na de annyi baj legyen, majd a 3D-s, videós, durvább böngészőkbe épített dolgoknál jól jön ez a hardwares gyorsítás.

Amit mindenki szeretne, például hogy SVG-t, más böngészőkkel egyező codecet használó <video>-et ismerjen, arról nem esett szó. Végezetül itt van 2 kép ami jól néz ki, az igazságtartalma az elkövetkező hónapokban alaposan változhat.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoltikam · http://catapult.blog.hu 2009.11.18. 22:19:25

jah ezek a kepek viccesek. ilyet barki barmikor osszerak. a sajat szoftverjukrol sajat merest kirakni ugy hogy SENKI mas nem fer hozza meg azert elegge hat *khm* balfasz kategoria.

mindenesetre azert varom, erdekel, mert az ie8 nem volt rossz lepes, kozelebb kerultek, de megjobb az lenne ha nem tennenek olyan kijelenteseket hogy az ie6ot 2016ig fogjak tamogatni.
süti beállítások módosítása