HTML

Catapult

Internetről, technikáról, játékről, fejlesztésről, webdesignról és csak úgy mindenről. Ha van egy érdekes témád dobj meg minket a catapult@fusionlabs.eu címen! Követhetsz twitteren is: http://twitter.com/catapultmag

Friss topikok

Catapult

Vagyis a francia-svájc határ alatt fekvő 27 km kerületű részecskegyorsító, mely a világ legnagyobbika.

Több mint egy évtizednyi építkezés után végre elkészült és üzembehelyezték tavaly nyáron, majd emlékezetes lehet, hogy a részecskeütközések során keletkező feketelyukaktól félve az internet hülyébbik fele attól volt hangos hogy jön az armageddon. Hát nem jött, egy hibás elektromos csatlakozó miatt kifolyt 6 tonna folyékony hélium és a 150 méter mélyen fekvő alagút 9300 szupravezető mágneséből 53-at széttört. Na ennek a javítása fejeződött be pár hete és a hétvégén már újra körözhetnek a részecskék. Erről készített a Big Picture egy szuperjó képsort.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása