HTML

Catapult

Internetről, technikáról, játékről, fejlesztésről, webdesignról és csak úgy mindenről. Ha van egy érdekes témád dobj meg minket a catapult@fusionlabs.eu címen! Követhetsz twitteren is: http://twitter.com/catapultmag

Friss topikok

Catapult

Szépen alakul a múlt héten lebloggolt témánk: a Microsoft hajlandó nem kevés pénzt fizetni a News Corpnak, hogy az oldalaik ne jelenjenek meg a Googleben. Másképp fogalmazva: a Microsoft hajlandó fizetni azért hogy CSAK a saját keresőjükben jelenhessen meg a News Corp. oldalak tartalma. Ami érdekesebbé teszi a témát, hogy valószínűleg az egész hátterében eredetileg nem Murdoch állt, hanem a Microsoft próbálja minél inkább erősíteni a bing.com keresőjét, és ehhez csak felhasználják - eddig úgy néz ki nagyon ügyesen - a News Corp. oldalait.


Teljesen mindegy melyik végéről közelítjük meg a dolgot, ez még messze nem egy lejátszott meccs, nehéz lenne megmondani ki jöhet ebből ki győztesen. Ha simán ez a felállás marad, akkor a Microsoft és Murdoch is jól járhat: a juzerek inkább a bing.com keresőjét használnák, mivel nagyon jelentős oldalak csak ott jelennének meg - ez konkrét pénzt jelent a szuperpárosnak. Ugyanakkor van még pár lehetőség: Google is fizet, és akkor a News Corp. jár a legjobban; vagy akár azt mondja, hogy ők a tiltás ellenére továbbra is indexelik az oldalakat, ami egy elég kockázatos lépés lenne, de megléphető.

Érdekes játszma lesz az biztos.

Címkék: microsoft google murdoch

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása