HTML

Catapult

Internetről, technikáról, játékről, fejlesztésről, webdesignról és csak úgy mindenről. Ha van egy érdekes témád dobj meg minket a catapult@fusionlabs.eu címen! Követhetsz twitteren is: http://twitter.com/catapultmag

Friss topikok

Catapult

Tegnap jelent meg az első éles verziója a Panda Cloud Antivirusnak, mely új irányból közelíti meg a vírusírtást és adatvédelmet. 

Az új irány szerint az egész vírusírtó a közösség erőforrásain alapszik, aminek a lényege hogy minél többen használják a programot, annál több információ kerül be a cloudba (felhőbe) a vírusokról, kártevőkről, támadó weboldalakról. A rendszer így nem egy robosztus nagy vírus adatbázis lesz a gépeden, hanem a cloud látja el ezt a feladatot.

Hogy ez a gyakorlatban hogyan is fog működni, a folyamatos kapcsolat a szerverekkel nem-e lesz idegesító, majd kiderül. Addig is nálam fent van tesztelés céljából. Ami így elsőre látszik rajta hogy a nagyközönségnek szánják, mert egyszerűbb mint az 1x1, alig van beállítási lehetőség, a víruskeresésre is csak egy bazinagy Quick Scan gomb van odarakva + egy kisebb scan other items. Végülis ha ellátja a feladatát ez csak jó, tényleg a juzerek 90%-ának felesleges több beállítás.

Faszán hangzik tényleg. Kár hogy a telepítéshez uninstalálni kellett a NOD-ot.

Címkék: panda antivirus clodu

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töklámpa 2009.11.17. 13:25:56

Én Nod32-t használok, de régi a gépem és nagyon terheli a processzort. Egy egy mb-os fájlon, (főleg ha upx-szel, vagy aspack-kal van csomagolva) 20-30, mp-ig szöszmötöl.
Kipróbálom a Cloudot.

zsoltikam:
vírusirtó, így, rövid 'i'-vel
az 'írtó' egy északi állóvíz, és külön kell írni.

zsoltikam · http://catapult.blog.hu 2009.11.17. 13:32:45

@töklámpa: koszonom hogy felhivtad a figyelmet a hibara, javitottam.

Masreszt eddig szepen elvan a hatterben a Pandam, semmit nem zavar, habar nem gyenge a gep, meg win7 is uj rajta, de talan mintha indulaskor is kevesebbet szoszolni. a savszelesseget sem terheli feleslegesen, tudok nyugodtan quakeliveozni mellette :) igazabol ez volt az ami miatt aggodtam, de ugy nez ki nem okoz semmit.
süti beállítások módosítása